Era una cosa petita , però ben feta. Les seves cares ben llises, les arestes fines i suaus. Sobretot cridaven l’atenció aquells puntets tan ben posats, cadascun d’ells en el seu lloc precís. Heu endevinat de qui us parlo?
Aaai que bufo que sóc!!!
Doncs si era un dau. Un dauet amb sis cares ben bé iguals si no fos perquè aquelles pigues tan rodones delataven on era cada cara en cada moment. No calia dir: - la cara de l’ esquerra o de la dreta , la del davant o la del darrera i per descomptat, ni la de dalt ni la de sota.
Sóc un dau perfecte!!!
Tant era que com llencessis de fort el dau, els punts sempre seguien enganxats, unes vegades a sobre altres a sota, però sempre estampades a la seva cara.
Però un dia d’estiu de forta calor, un d’aquells dies en que suen fins i tot les pedres, el nostre petit dau va començar a sentir que aquella xafogor li penetrava cub endins i pressionava sobre les seves parets de una forma esclafant. De cop i volta va percebre alguna cosa que regalimava i lliscava per la seva pell . La calor era tan intensa que es va deixar anar i es va abandonar a la sort, que per cert coneixia molt bé .
Quina calor més insuportable!!!
Quan va despertar del malson...
No tinc cap punt!!! Quina desgràcia!!!
... Es va adonar de que no tenia ni un sol punt. Aleshores va pensar que mai més podria tornar a tenirel seus vint-i un punts com tota la seva vida.Però com que era molt positiu de caràcter va rectificar i va decidir que un dau sense punts no és res i es va posar a pensar una solució.
Tot desesperat i amb una cara molt trista es va posar a rumiar.Una marieta, casualitats de la vida, va passar per allà precisament, i en veure'l amb aquella cara plena de tristor, li va dir:
- Que et passa petit dauet?.
- Doncs que amb la calor se 'han desfet els meus puntets. Cap problema jo te'n deixo tots els meus que a mi desprès em tornaran a sortir.
-D'acord. va contestar el dau.
Dit i fet ,la marieta li va donar tots els seus punts.
- Però encara em falten 14 punts. Va exclamar el dau que ja no semblava tan tristot.
-Ah!!! Espera que crido a una altra amiga.
La nova marieta li'n va donar els seus .
El dau no acabava de estar content del tot i la primera marieta li va dir:
-No em diguis que encara no estas complert del tot!!!
- Com ho saps? Encara necessito 7 puntets més.
Ahhh!!!Tranquil que porto un altra amiga.
Les tres marietes juntes li acaben d'enganxar els últims puntets i... ....... finalment el dau ja tornava a tenir tots els seus punts.
Un grup escolta amb molta atenció a una monitora que presenta l'activitat. La coneixeu oi ? Segur que no cal dir el seu nom. És una de les mestres d'educació física de l'escola. Els dies de piscina ens acompanya , treballa amb nosaltres i es converteix en la nostra mestre d'educació física.
Dijous dia 22 vam fer la primera activitat a la piscina. Quan vam arribar a la piscina vam conèixer a les monitores. Vam fer 3 grups: 1 el 2 i el 3. El grup tres anava primer a la piscina petita, el 2 anava a la part fonda de la gran i el primer grup a la part on tocàvem de peus. En la piscina petita jugaven a les 10 passades, a la piscina gran el joc consistia en construir una barca per després fer una cursa i a la piscina mitjana el joc consistia en fer una torre amb planxes flotants.
Joc de pilota a la piscina petita
Un grup mirant d'apilar totes les planxes.
Una barca carregada navega per arribar a port
Quan fem un canvi d'activitat cada grup ha d'esperar amb paciència l'arribada de la monitora
Aquesta activitat ha estat molt emocionant
Volem donar les gràcies a les monitores i al monitor que ens han acompanyat en totes les activitats i dir que ja esperem amb impaciència la propera sessió.
Divendres 23 a la tarda vam fer un planter de pins.
El vam fer de la manera següent: Primer vam agafar un pot transparent , i vam enganxar-li una etiqueta amb el nostre nom.
Un pinyó pot arribar a ser un arbre gegant
Aquest és un germinador però no és el nostre
Després vam posar terra dins del pot fins una alçada. A continuacio hi vam ficar 1 o 2 pinyons . Tot seguit vam afegir una capa de terra fins a colgar del tot els pinyons. Finalment vam ruixar una mica de aigua per donar humitat a la terra i ja tenim un planter fet.
Si tenim sort i tot va bé les llavors del pi germinaran i es convertiran en arbres .
Estaria bé poder mirar i observar un dels dibuixos del mural que per cert és preciós.
Segurament l'autor/a d'aquest dibuix tan bonic ha volgut representar una marieta tal i com pensa que és en la realitat.
A continuació parem atenció en les imatges següents.
Després de contemplar aquestes fotografies...
Penseu que l'autor/a del dibuix haurà canviat la seva idea sobre la forma del cos de les marietes?
Com influirà aquest canvi si torna a dibuixar un d'aquests simpàtics insectes? VOLEU MIRAR UNA COLECCIÓ MAGNÍFICA DE FOTOS DE MARIETES? CLIQUEU AQUÍ SOTA
Hem començat a fer un mural on escriurem paraules que tinguin un significat i un valor especial pel grup.
La primera que hi hem posat és "EMPATIA" . El diccionari, que és el libre dels significats, li'n dóna
el següent:
És la capacitat de percebre en una situació, allò que un altre persona pot sentir. També es un sentiment de participación afectiva de una persona en la realidad que afecta a otra. És a dir : "POSAR-SE EN EL LLOC DE L'ALTRE"
Aquest mural reflecteix com som de diferents quan tenim la capacitat de crear en llibertat. Prenem decisions diferents, triant temes diversos i donant a la composició la nostra personalitat.
Cadascú de nosaltres sabria reconèixer el seu treball perquè és la seva creació.
Una forma fer créixer aquesta capacitat és mirant d'interpretar el dibuix d'un altre company/a.
Podem triar un dibuix qualsevol , contemplar-lo i fer-nos preguntes. Per exemple:
-Qui és aquesta nena? Serà l'autora del dibuix?.
-On està?.
-Per què està contenta?
-A qui saluda?
-Qui li ha fet les cues tan maques que porta?
Ben segur que se'ns acudirien moltes més.
Prova amb un altre dibuix!!!
També podem fer una reflexió numèrica sobre el mural. Compara el nombre de dibuixos amb la quantitat de persones que forma el grup de 5è A. Què ha passat?
Quan enganxàvem els treballs al mural ho feiem d'una manera especial tenint en compte una línia que tallaria el mural pel bell mig.
En Ferran pensant com on ha de situar el seu dibuix
En Biel ja ha trobat un lloc pel seu treball
Finalment el mural ha quedat molt bonic
Part esquerra del mural
Compara les dues meitats!!! Trobes a faltar alguna cosa?
Part dreta del mural
T'imagines com hauries de col·locar els dibuixos a l'altra banda de la línia vermella per a constuir una simetria
Un grup de recerca científica ronda als voltants de l'escola per dur a terme les seves investigacions.
Una de les principals és l'obtenció del ADN d'algun animal.
En aquesta imatge els veiem camuflats entre la vegetació per tal de sorprendre algun animaló i fer-li una extracció de sang de la qual treuran l'ADN.
Responen al nom "ENIGMA" perquè volen mantenir en secret les seves activitats.
El cadàver d' un ocell trobat en un turonet pedregós
Han trobat les restes d'una tòrtora turca de les quals han intentat extreure una mostra de sang però ha estat impossible ja que la carn estava massa seca.
Com es pot veure a la foto, els enigmàtics, porten robes de camuflatge molt especial
En aquesta imatge veiem a dos dels components del grup assenyalant unes tòrtores posades en els cables d'una torre elèctrica.
Per saber més coses sobre aquest ocell el grup ENIGMA us recomana visitar aquesta pàgina
TÒRTORA TURCA I si voleu veure unes breus imatges de la tòrtora podeu fer un link aquí sota TÒRTORA TURCA
Un dia quan la mare i jo estàvem al terrat vam començar a veure uns ocells que s’estaven acostant cap a Esparreguera .Quan les teníem a prop la mare em va dir que eren cigonyes i estaven tan a prop que vam treure la càmera fotogràfica i vam fer fotos.
Després vam sortir a fora a veure on mes n’hi havia i vam veure una que estava a la xemeneia . Després també vam observar un grua plena de cigonyes i que era molt “guay”.
En un raconet de l'escola, orientat a ponent, hi ha un tros de jardí especial. És un petit espai que des de fa dos anys representa pels alumnes de cicle superior un bocí de natura del qual cal tenir cura i que amb el pas del temps ha esdevingut un lloc d'observació, experimentació i fins i tot d'estudi.
És un espai que va canviant amb el pas de les estacions i que acull en el seu interior un bon nombre d'animalons que hi troben refugi. És freqüent veure-hi insectes i ocells diversos que busquen aliment entre les plantes o un lloc on arrecerar-se.
Afegeix la llegenda
Afegeix la llegenda
Li diem L'ESPAI PROTEGIT per què es troba molt proper a les zones de joc dels nens i nenes i pensem que cal dedicar-li una atenció especial.